Acasă Stomatologie Cum sa-ti ingrijesti dintii dupa un detartraj dentar

Cum sa-ti ingrijesti dintii dupa un detartraj dentar

Specialistii de clinica dentara Elveto Dent le comunica celor pe care ii primesc in cabinete si lista de avantaje de care vor beneficia dupa detartraj. Printre elementele pe care pacientii trebuie sa le stie se numara faptul ca vor avea o dantura mai curata si mai frumoasa.

clinica dentara Elveto Dent

In prezent exista un numar larg de interventii la care pacientii pot apela pentru a se bucura de o dantura sanatoasa si frumoasa. Printre acesta se numara si detartrajul, o procedura non-invaziva, care ajuta la obtinerea unei danturi curate si bine ingrijite. Inainte de a merge la un specialist, viitorii pacienti trebuie sa fie insa foarte bine informati, pentru a sti la ce sa se astepte.

Ce este detartrajul?

Potrivit specialistilor de la Elveto Dent care pot sa asigure detartraj in sector 2, pacientii trebuie sa stie ca detartrajul este un tratament care nu presupune durere si care se foloseste pentru indepartarea depozitului de tartru, o substanta calcaroasa, galbuie ori negricoasa care se depune in timp pe coroana dintilor. Specialistii de la elveto-dent.ro folosesc ultrasunte pentru a realiza interventiile, ceea ce inseamna ca adultii si copiii se vor simti confortabil inclusiv in timp ce se afla pe scaunul din cabinet.

Cat timp dureaza procedura?

Sedintele de detartraj dureaza in general intre 15 si 60 de minute, in functie de modul in care se prezinta dantura pacientilor. De asemenea, specialistii mai iau in calcul si dimensiunea depunerilor de tartru. Asadar, intr-o perioada foarte scurta de timp, pacientii isi pot recupera stralucirea dintilor, uitand de petele galbene care le ofera un aspect neplacut.

Reguli de care pacientii trebuie sa tina cont dupa detartraj dentar

Unii pacienti sunt foarte sensibili, motiv pentru care este indicat ca dupa detartraj sa evite consumul de alimente dulci, reci sau foarte calde. In general, s-a dovedit faptul ca sensibilitatea dispare dupa cateva zile de la interventie, insa pacientii trebuie sa fie precauti in continuare, pentru a evita complicatii inutile si dureroase. Medicii stomatologi recomanda inclusiv evitarea consumului de alimente dure, asa cum sunt nucile, migdalele sau chipsurile, dar si alimentele lipicioase, care trebuie mestecate mai multa vreme.

Avantajele detartrajului

Specialistii de clinica dentara Elveto Dent le comunica celor pe care ii primesc in cabinete si lista de avantaje de care vor beneficia dupa detartraj. Printre elementele pe care pacientii trebuie sa le stie se numara faptul ca vor avea o dantura mai curata si mai frumoasa. Mai mult, ei pot preveni astfel aparitia cariilor, iar zambetul le va fi unul stralucitor si placut. Totodata, detartrajul este benefic pentru ca inlatura cu succes mirosul neplacut din cavitatea bucala si reduce riscul de aparitie a parodontezei.

Detartraj in sector 2 | clinica dentara Elveto Dent | elveto-dent.ro

detartraj in sector 2

Indicat este ca toata lumea sa isi faca un detartraj cel putin o data pe an, intrucat doar asa dantura va fi intretinuta foarte bine. In paralel, pacientii trebuie sa se asigure ca au o igiena corespunzatoare la nivelul cavitatii bucale: trebuie sa se spele pe dinti de cel putin 2 ori pe zi, sa foloseasca apa de gura, dar si ata dentara.