Acasă Stomatologie Vizitele frecvente la clinica stomatologica te ajuta sa descoperi parodontoza la timp!

Vizitele frecvente la clinica stomatologica te ajuta sa descoperi parodontoza la timp!

plazadent.ro

Parodontoza este o afectiune grava, care pune in pericol sanatatea orala si stralucirea unui zambet. Descoperirea la timp a parodontozei, prin vizitele frecvente la o clinica stomatologica, reprezinta cheia pentru mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor.

Care sunt pericolele parodontozei

Parodontoza este cunoscuta si sub numele de boala parodontala. Ea afecteaza tesuturile de sustinere a dintilor, inclusiv gingiile si osul maxilarului. Aceasta afectiune este una inflamatorie, ce poate periclita in timp stabilitatea si sanatatea dintilor.

Simptomele parodontozei sunt: sangerarile gingivale, inflamatia gingivala, retragerea gingiilor, respiratia cu un miros neplacut, iar in stadii mai avansate mobilitatea si pierderea dintilor.

Pericolele parodontozei nediagnosticate si netratate sunt iminente. Printre acestea se numara: dificultati de masticare, sensibilitate la temperaturi extreme, retractie gingivala, pierderea dintilor, infectii orale recurente. Totodata, parodontoza netratata contribuie la aparitia sau agravarea unor afectiuni precum diabetul, bolile cardiovasculare sau complicatii la nivelul aparatului respirator.

Importanta descoperirii la timp a parodontozei

Descoperirea parodontozei in stadiile incipiente ofera posibilitatea unor interventii precoce, care pot preveni complicatiile grave, cum ar fi pierderea oaselor de sustinere a dintilor.

Vizitele regulate la dentist sunt esentiale pentru descoperirea la timp a acestei boli. Medicul stomatolog poate depista, atat pe baza examinarii fizice a cavitatii orale, cat si pe baza unei radiografii, care este stadiul afectiunii si cum poate fi tratata cat mai eficient pentru a nu avansa rapid.

Sunt unele tratamente stomatologice care se recomanda in cazul parodontozei in stadiu incipient, cum ar fi: igienizarile profesionale, detartrajul sau unele medicamente, sub forma de comprimate, geluri sau solutii antiseptice de uz oral, care stopeaza inflamatia si infectia locala.

Este foarte important insa ca in momentul in care este diagnosticat cu parodontoza, pacientul sa primeasca de la medic toate informatiile de care are nevoie pentru a gestiona aceasta afectiune si a se ingriji de sanatatea orala in cel mai bun mod cu putinta.

Clinica stomatologica | tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

Clinica stomatologica

Pentru un diagnostic si un tratament corect, bucurestenii pot opta pentru serviciile clinicii Plaza Dent, ale caror servicii pot fi accesate pe PlazaDent.ro. O echipa de specialisti cu experienta, care dispune de aparatura performanta, le ofera pacientilor acces la investigatii complexe si le pune la dispozitie planuri de tratament personalizate.

In concluzie, vizitele regulate la dentist sunt o masura importanta pentru pastrarea sanatatii orale si a unui zambet frumos.