Acasă Stomatologie Cat de des trebuie schimbata ?

Cat de des trebuie schimbata ?

Cei mai multi dentisti recomanda ca periuta de dinti sa fie schimbata la fiecare trei luni.

periuta dinți

Cand vine vorba de obiectele din casa pe care ar trebui sa le inlocuiasca, periuta de dinti nu reprezinta o prioritate pentru multi oameni. Bineinteles ca mancarea expirata este aruncata, iar produsele de infrumusetare sunt inlocuite imediat ce se apropie de termen. Cu toate acestea, igiena orala nu se bucura de la fel de multa atentie.

Cei mai multi dentisti recomanda ca periuta de dinti sa fie schimbata la fiecare trei luni. Pe masura ce timpul trece, chiar si ea se poate deteriora si nu va mai fi la fel de eficienta ca inainte, asa ca periajul si implicit, igiena orala vor avea de suferit. Mai mult decat atat, un aspect pe care nu toata lumea il ia in considerare este ca bacteriile se pot ascunde in perii ei.

Ce se poate intampla daca nu-ti schimbi periuta de dinti in mod periodic?

Daca faptul ca bacteriile se pot ascunde si inmulti in periuta de dinti nu este un motiv suficient de grav pentru a o schimba, oamenii trebuie sa ia in considerare si celelalte riscuri la care se supun. Pentru ca periutele vechi nu mai sunt la fel de eficiente in a curata dintii, poate sa apara gingivita, o infectie provocata de bacterii.

Cei care nu-si amintesc cand a fost ultima data cand si-au schimbat periuta de dinti, trebuie sa fie atenti la starea in care se afla. Daca aspectul ei nu este tocmai unul placut si daca se poate vorbi chiar si de o schimbare de culoare, atunci periuta trebuie inlocuita.

Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand cumperi produse pentru igiena orala?

Cele mai bune recomandari de care o persoana poate face rost sunt cele pe care le primeste in cadrul consultului la medicul dentist, pentru ca el ii stie situatia cel mai bine.

Cele mai des intalnite sugestii sunt periutele moi, pasta de dinti cu fluor, apa de gura si ata dentara. Un alt lucru pe care-l pot face este sa investeasca intr-o periuta de dinti electrica.

In final, alegerea le apartine pacientilor, care au responsabilitatea de a se informa cu privire la cele mai potrivite produse pentru ei.