Acasă Stomatologie Semne care indica faptul ca maselele de minte trebuie extrase

Semne care indica faptul ca maselele de minte trebuie extrase

Cu un telefon in prealabil, puteti scapa de durere imediat ce ajungeti la cabinet. Mai multe detalii despre un loc in care urgentele au prioritate, gasiti accesand cabinetstomatologicsector2.ro!

In ciuda numelui, nu este intelept sa pastrati maselele de minte mai mult decat trebuie. Al treilea set de molari este cunoscut pentru faptul ca, de-a lungul timpului, a cauzat diverse probleme in gura. Acest lucru se intampla din cauza pozitiei lor, a dificultatilor de crestere si a imposibilitatii de a fi curatati in mod eficient. Daca nu exista probleme, pot fi pastrati o viata intreaga, insa cand acestea isi fac aparitia, de cele mai multe ori, este necesara indepartarea.

Maselele de minte incep sa apara in jurul varstei de 17-24 de ani, iar daca nu exista suficient spatiu pentru a erupe si pentru a se dezvolta in mod normal, pot deveni afectate, provocand infectii si dureri. Iata cateva semne de avertizare din partea maselelor de minte care ar trebui luate in considerare!

  1. Gingii umflate

Cresterea maselelor de minte sensibilizeaza zona in care urmeaza sa apara. Daca gingiile se umfla, isi schimba culoarea sau sangereaza, este necesara o vizita urgenta la cabinetul stomatologic.

  1. Respiratie urat mirositoare

Respiratia neplacuta, mai ales daca apare brusc, ar putea fi un semn de infectie. Aceasta se datoreaza faptului ca placa si resturile se blocheaza in tesutul moale care inconjoara un dinte partial aparut.

  1. Dificultate la deschiderea gurii

Maselele de minte sunt pozitionate in partea din spate a maxilarului, foarte aproape de muschii mandibulei. Daca cresterea lor sensibilizeaza zona, s-ar putea ca si muschii sa devina sensibili, prin urmare sa existe dificultati la deschiderea gurii, mestecat si inghitit.

  1. Durere la nivelul gurii si obrajilor

Impactul eruptiei maselelor de minte poate fi destul de dureros, mai ales daca acestia nu au suficient loc pentru a erupe. Presiunea creata poate genera dureri in acea zona, dar si dureri care radiaza imprejur.

  1. Dureri de cap

Eruptia sau infectia unei masele de minte poate fi atat de agresiva incat poate provoca dureri de cap pulsante, persistente si deloc placute.

Extractie de masea de minte | urgente stomatologice cabinetstomatologicsector2.ro

extractie de masea

Daca experimentati oricare dintre aceste simptome, exista o mare probabilitate ca sa fie necesara o extractie de masea de minte. Medicul stomatolog va examina gura, va efectua si o radiografie pentru a confirma infectia sau cresterea defectuoasa si apoi va actiona astfel incat sa elimine orice disconfort.

Durere de masea de minte intra in categoria de urgente stomatologice, asa ca orice pacient are prioritate in acest sens. Cu un telefon in prealabil, puteti scapa de durere imediat ce ajungeti la cabinet. Mai multe detalii despre un loc in care urgentele au prioritate, gasiti accesand Cabinetstomatologicsector2.ro!