Acasă Stomatologie Avantajele unui tratament endodontic asistat la microscop

Avantajele unui tratament endodontic asistat la microscop

Cand este necesar tratamentul endodontic, obturatia de canal sau scoaterea nervului, pacientul se teme in general de durere. Cu toate acestea, mijloacele moderne utilizate in tratamentele stomatologice, fac posibil sa se elimine durerea si sa asigure confort pacientului.

tratament endodontic

De cele mai multe ori, cand pacientii se confrunta cu durerea dentara, aleg sa o ignore sau sa o “trateze” cu analgezice. De cele mai multe ori insa, in spatele durerii dentare se ascunde o problema mult mai grava, cum ar fi o infectie sau o carie dentara. In stadiile incipiente, cariile nu provoaca durere, dar atunci cand nervul dintelui este afectat, apare durerea, iar pentru salvarea dintelui este necesara efectuarea unui tratament bazat pe endodontie la microscop intr-o unitate medicala de profil, precum cabinet stomatologic in sector 6, Bucuresti – despre care se poate citi mai mult pe site-ul plazadent.ro.

Ce avantaje ofera tratamentul endodontic sau de canal la microscop

Cand este necesar tratamentul endodontic, obturatia de canal sau scoaterea nervului, pacientul se teme in general de durere. Cu toate acestea, mijloacele moderne utilizate in tratamentele stomatologice, fac posibil sa se elimine durerea si sa asigure confort pacientului. Este important de stiut faptul ca, o data ce pulpa dentara este afectata, este necesara interventia rapida, deoarece netratata, infectia se poate acumula si poate afecta osul, ducand la durere si la pierderea dintelui.

Un tratament endodontic la microscop presupune indepartarea cu precizie a pulpei dentare, a tesutului din interiorul dintelui. Dupa ce tesutul afectat este indepartat, dintele este curatat, iar spatiul care a ramas este umplut cu material.

Cele mai comune cauze care duc la afectarea pulpei dentare sunt cariile, traumele, crapaturile de pe suprafata dintilor, lucrarile dentare realizate in mod incorect – si lista poate continua.

Tratamentul endodontic asistat de microscop este asigurat optim in cadrul clinicii Plaza Dent, iar pacientii vor prefera intotdeauna clinica ce are in dotare un microscop dentar care poate sa ajute la efectuarea unui tratament corect si de lunga durata. Concret, diferenta dintre tratamentul clasic endodontic si cel asistat la microscop consta in timpul de efectuare si calitatea acestuia. In plus, afectiunea este mai usor de gasit si riscurile sunt mult mai mici. Folosirea microscopului dentar in endodontie elimina necesitatea extractiei dintelui si a reinfectarii acestuia. Numai cu ajutorul microscopului, stomatologul poate repera canalele si problemele acestora.

Endodontie la microscop | cabinet stomatologic in sector 6 plazadent.ro

endodontie la microscop

Dintii care au fost tratati endodontic si restaurati pot tine o viata intreaga daca pacientii au grija de ei in mod corespunzator si respecta regulile de igiena orala, merg la consult periodic si ii pastreaza corect. Cu ajutorul microscopului endodontic, care mareste de cateva zeci de ori si furnizeaza o lumina suficient de puternica pentru a observa detalii care nu pot fi vazute cu ochiul liber, medicul stomatolog isi poate indeplini cu succes misiunea.