Acasă Stomatologie Sanatatea orala in timpul sarcinii

Sanatatea orala in timpul sarcinii

Un specialist care sa va monitorizeze dantura pe timpul sarcinii, puteti gasi la Dental Crown Health, cabinet stomatolog Dristor. Aici veti avea parte de proceduri de stomatologie fara durere, foarte utile si benefice in timpul unei perioade vulnerabile ca sarcina.

Daca sunteti insarcinata sau intentionati sa ramaneti insarcinata, exista sanse mari sa cunoasteti unele dintre elementele de baza in ceea ce priveste o viata sanatoasa, mai ales in timpul acestei perioade speciale. Cel mai probabil veti adopta o dieta echilibrata si veti opri fumatul sau consumul de alcool.

Dar ati stiut ca sanatatea orala devine tot mai importanta atunci cand intentionati sa ramaneti insarcinata sau in timpul sarcinii?

A avea o gura sanatoasa este intotdeauna important, insa in sarcina acest lucru este indispensabil. Sarcina poate intensifica sau chiar declansa unele boli dentare. Problemele dentare minore pe care le-ati avut inainte de a ramane insarcinata s-ar putea inrautati. Daca va ganditi sa ramaneti insarcinata sau deja sunteti, imbunatatiti obiceiurile legate de sanatatea orala! Periati-va dintii de doua ori pe zi, utilizati ata dentara si nu evitati intalnirea cu medicul dentist!

La unele femei, sarcina se manifesta prin diverse pofte: de la cele comune pana la cele mai ciudate. Dincolo de pofte se afla gustarile mai dese pe care orice gravida simte sa le aiba. Suplimentarea meselor si a gustarilor poate duce la cresterea cariilor dentare, mai ales daca preferati gustarile dulci. Incercati sa limitati aceste gustari sau alimentele care contin zahar, tocmai pentru a va proteja dintii deja sensibili.

Greata si varsaturile afecteaza 80% din toate femeile insarcinate. Acidul din stomac care iese inapoi in timpul varsaturilor, poate eroda dintii. Daca va numarati printre femeile care se confrunta cu varstaturile, asigurati-va ca clatiti bine gura dupa fiecare episod vomitiv. Unii recomanda clatirea gurii cu solutie de apa cu bicarbonat de sodiu, deoarece aceasta combinatie ar neutraliza eficient acidul.

Modificarile hormonale din timpul sarcinii pot afecta tesutul gingival, in sensul ca riscul de aparitie a gingivitei este mai crescut. Pentru a preveni gingivita in timpul sarcinii, este foarte important sa folositi ata dentara pentru a curata eficient resturile de alimente dintre dinti si dintre gingie si dinti.

La Dental Crown Health, cabinet stomatolog Dristor, veti avea parte de proceduri de stomatologie fara durere, foarte utile si benefice | cabinetstomatolog.ro

sanatatea orala

Un specialist care sa va monitorizeze dantura pe timpul sarcinii, puteti gasi la Dental Crown Health, cabinet stomatolog Dristor. Aici veti avea parte de proceduri de stomatologie fara durere, foarte utile si benefice in timpul unei perioade vulnerabile ca sarcina. Accesati cabinetstomatolog.ro pentru mai multe informatii!