Acasă Stomatologie Tot ce trebuie sa stii despre detartrajul la o clinica dentara

Tot ce trebuie sa stii despre detartrajul la o clinica dentara

Toate detaliile referitoare la aceasta procedura sunt pe site-ul PlazaDent.ro. Pretul este accesibil iar serviciile oferite de medicii stomatologi sunt de inalta calitate

extractii dentare

Foarte multi adulti, dar si tineri vin la clinica dentara din Bucuresti pentru a-si face un detartraj. Toate detaliile referitoare la aceasta procedura sunt pe site-ul PlazaDent.ro. Pretul este accesibil iar serviciile oferite de medicii stomatologi sunt de inalta calitate.

Indiferent de cat de atent isi periaza pacientul dintii sau indiferent de cat de des foloseste ata dentara, vor exista intotdeauna locuri greu accesibile. Pentru a nu se deteriora dintii si pentru a nu se ajunge la extractii dentare, pacientii trebuie sa aiba grija de dantura lor.

Formarea placii dentare este complet naturala si nu rezulta din nicio problema dentara. Cu toate acestea, trebuie eliminat cu un periaj eficient al dintilor, cel putin de doua ori pe zi, si sa nu se ignore vizita anuala la dentist.

Placa dentara este o acoperire albicioasa lipicioasa care se depune regulat pe suprafata dintilor si a gingiilor. In compozitia placii dentare, exista diverse elemente, cum ar fi diferite bacterii, deseuri celulare, proteine ​​de saliva si mici resturi de alimente.

Bacteriile din placa dentara se pot acumula in zonele greu accesibile si, in cele din urma, se mineralizeaza pentru a forma un depozit solid care constituie o crusta numita calcul sau tartru dentar, pe care o simpla periere nu il poate indeparta. Un detartraj se poate face de medicul dentist sau de un profesionist in igiena orala.

Clinica dentara din Bucuresti: detartraj

Primul pas al „dezbracarii” indeparteaza depunerea placii dentare si a tartrului. Adesea, o masina cu ultrasunete este utilizata mai intai pentru a indeparta cea mai mare parte a tartrului, apoi orice reziduuri incapatanate sunt indepartate folosind instrumente manuale specifice.

Extractii dentare | Clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

Urmatorul pas este „lustruirea” dintilor, astfel incat suprafata sa fie cu adevarat neteda. In timp ce lustruirea indeparteaza petele, lasand dintii stralucitori, nu este doar o procedura cosmetica. De asemenea, corecteaza imperfectiunile mici si zonele cu textura aspra de pe dinti pentru a oferi protectie impotriva formarii ulterioare a placii.

Medicul dentist va sfatui pacientul cu cat de des ar trebui sa faca un detartraj. Este bine de stiut ca o curatare profesionala face parte dintr-o buna rutina de igiena orala. Bineinteles, nu ar trebui sa lipseasca i niciodata periajul de doua ori pe zi cu pasta de dinti cu fluor.