Acasă Clinici Private Tipuri de extractii dentare ce pot fi efectuate la Plaza Dent

Tipuri de extractii dentare ce pot fi efectuate la Plaza Dent

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul PlazaDent.ro

Extractia dentara reprezinta ultima solutie la care medicii dentisti apeleaza pentru a elimina sursele de infectie si carii din cavitatea dentara si pentru a obtine o dantura sanatoasa si un zambet frumos.

Cu toate acestea, extractiile dentare sunt unele dintre cele mai des efectuate proceduri si tratamente stomatologice efectuate in cadrul unui cabinet stomatologic. Acest lucru se datoreaza, in principal, faptului ca pacientii asteapta prea mult pana se prezinta la medicul dentist pentru a-si rezolva problemele stomatologice cu care se confrunta.

In plus, exista mai multe tipuri de extractii dentare efectuate pacientilor de toate varstele si care sunt disponibile si in cabinetele Plaza Dent, o clinica stomatologica din sector 6. Aceste tipuri de extractii sunt:

  • Extractii dentare monoradiculare

Monoradicular este denumit dintele cu o singura radacina, ceea ce face ca aceste extractii dentare sa fie unele dintre cele mai simple si rapide. Dintii monoradiculari sunt dintii incisiv si canini, adica dintii frontali, precum si primii premolari.

Clinica stomatologica din sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

extractii dentare

Tinand cont de pozitia si rolul important pe care acesti dinti o au, orice extraxctie ar trebui sa fie inlocuita cu o lucrare protetica, implantul dentar fiind una dintre cele mai eficiente.

  • Extractii pluriradiculare

In schimb, dintii pluriradiculari sunt cei cu mai multe radacini si a caror extractie este una mai complexa si chiar complicata. De aceea, pentru a efectua cat mai usor si mai eficient o astfel de extractie, medicii dentisti de la PlazaDent.ro sectioneaza dintii vizati in mai multe segmente, care sunt mai usor de extras.

  • Extractii cu alvelotomie

Alveolotomie este una dintre tehnicile folosite pentru extractiile dentare, care consta intr-o interventie chirurgicala, care este recomandata in situatiile cele mai complicate.

Aceasta tehnica presupune eliminarea unei parti din osul alveolar, pentru a facilita extractia unui dinte, fiind una dintre cele mai eficiente si lipsite de riscuri metoda de extractie folosita pentru dintii cu probleme, cum ar fi anchiloza dintelui.

In functie de problema dentara cu care se confrunta cei care trec pragul cabinetului stomatologic, medicul dentist este cel care alege tehnica potrivita pentru fiecare caz in parte.