Acasă Stomatologie Implanturi dentare –care sunt beneficiile acestora si de ce sunt importante

Implanturi dentare –care sunt beneficiile acestora si de ce sunt importante

In prezent, un numar tot mai mare de oameni descopera beneficiile implanturilor dentare

implanturi dentare

Cand unei persoane ii lipsesc unul sau mai multi dinti, intervin discutiile legate de sanatatea precara, dar si stima de sine scazuta.

Sanatatea orala poate fi compromisa, din cauza complicatiilor de natura dentara, insa din fericire, datorita implanturilor, exista o solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Care sunt avantajele fixarii unor implanturi dentare

In prezent, un numar tot mai mare de oameni descopera beneficiile implanturilor dentare. De fapt, 3 milioane de americani au implanturi, potrivit unui raport al Academiei Americane de Implantologie Dentara.

Iata trei dintre principalele motive pentru care implanturile dentare sunt atat de importante, impreuna cu cateva consideratii si avertismente:

  • impiedica deplasarea dintilor, din apropierea spatiului liber:

Atunci cand o persoana pierde un dinte, se creeaza un spatiu, ceea ce duce la pierderea osului. Din cauza stresului normal si a presiunilor orale, dintii care raman langa spatiul liber incep sa se deplaseze. Ca urmare, dintii drepti si sanatosi incep sa se incline, devenind instabili.

  • ajuta la procesul unei masticatii corecte:

Unul dintre principalele motive pentru care implanturile dentare sunt atat de esentiale este ca permit celor ce le au, sa mestece corect alimentele.

Acest aspect poate parea unul superficial, insa modul in care se realizeaza mestecarea alimentelor influenteaza procesul de digerare. Iar cu cat alimentele sunt mai bine digerate, cu atat mai bine sunt absorbite substantele nutritive in corp.

  • contribuie la imbunatatirea increderii de sine:

Pe langa beneficiile pentru sanatate, implanturile dentare sunt importante si pentru ca ofera mai multa incredere in sine, celui ce alege sa le poarte.

Acest aspect este extrem de usor de neglijat, in conditiile in care un pacient sufera din cauza lipsei dintilor, nesimtindu-se capabil sa mai zambeasca in prezenta altor persoane.

Mai mult, implanturile dentare pot ajuta la imbunatatirea vorbirii. Spre deosebire de protezele dentare, care pot aluneca in gura, implanturile sunt sigure si dureaza mult mai mult timp.

Asadar, prin beneficiile pe care o astfel de interventie, le pune la dispozitie unui pacient, implanturile dentare reprezinta cea mai inspirata varianta, de avut in vedere, in cazul complicatiilor de natura stomatologica. Cum este deja mentionat, acestea promit longevitate, calitate si durabilitate.