Acasă Stomatologie Cum alegi apa de gura potrivita

Cum alegi apa de gura potrivita

Chiar daca nu poate inlocui periajul dentar, apa de gura poate completa in mod eficient periajul pentru prevenirea cariilor, a respiratiei urat mirositoare si a gingivitei. Insa trebuie sa stii sa o alegi pe cea potrivita.

alegerea apei de gura

Chiar daca nu poate inlocui periajul dentar, apa de gura poate completa in mod eficient periajul pentru prevenirea cariilor, a respiratiei urat mirositoare si a gingivitei. Insa trebuie sa stii sa o alegi pe cea potrivita. Nu mai trebuie demonstrat acest lucru – prevenirea afectiunilor buco-dentare incepe inainte de toate cu o buna igiena buco-dentara pentru a elimina in mod eficient placa dentara care se formeaza pe suprafata dintilor sub actiunea bacteriilor care se hranesc cu resturile alimentare. Aceasta placa se poate calcifica si sa se transforme in tartru, principalul responsabil pentru aparitia cariilor si a gingivitei.

Apa de gura, un produs confortabil pentru dantura. Un periaj minutios al dintilor, minim doua minute, este recomandat de specialisti dupa fiecare masa sau cel putin dimineata si seara. In acest context, apa de gura reprezinta un produs deosebit de confortabil pentru dantura noastra.

sau o necesitate. Dar, in momentul in care cariile si gingivita este deja instalata apa de gura nu prea are vreun sens sau efect. In cazul unui periaj incorect, in cazul purtarii unui aparat ortodontic, in cazul luarii unor medicamente sau in cazul unor obiceiuri alimentare nepotrivite (rontaitul intre mese, consumul excesiv de bauturi carbogazoase) apa de gura ne permite sa ajungem in locuri mai putin accesibile periutei de dinti sau atei dentare. Persoanele care au o respiratiei urat mirositoare din cauza unor probleme buco-dentare pot folosi o apa de gura.

Cum alegem apa de gura?

Fiecarei probleme in parte ii corespunde o apa de gura:

  • pentru a lupta impotriva proliferarii bacteriilor, pentru a diminua inflamatiile si pentru a evita formarea placii dentare trebuie sa alegi o apa de gura care contine antiseptice precum hexeditina.

  • Pentru a trata gingivita trebuie sa optezi pentru produse concentrate in antiseptice.

  • Pentru a evita recidivele alege un produs mai putin concentrat si dozat, mai light.

  • Pentru a intari smaltul dintilor si pentru a limita formarea cariilor alege o apa de gura imbogatita in fluor.

  • Pentru a reduce hipersensibilitatea dentara unele asocieri de saruri sunt ideale in cadrul aceleasi ape de gura.

  • Pentru a combate respiratia urat mirositoare ai nevoie de ingrediente care sa neutralizeze compusii sulfurati.