Acasă Stomatologie Cand ai nevoie de extractii dentare ?

Cand ai nevoie de extractii dentare ?

Medicii de specialitate trebuie sa realizeze, intai de toate un control amanuntit adultilor si copiilor care vin la ei, pentru a depista cauza pentru care dintii si maselele sunt afectate. In randurile urmatoare, pacientii pot citi mai multe despre situatiile in care ar putea avea nevoie de extractii dentare.

Extractiile dentare sunt interventii stomatologice la care pacientii trebuie sa apeleze numai atunci cand este absolut necesar, in vederea obtinerii unui tratament care sa ii ajute sa previna complicatii serioase. Medicii de specialitate trebuie sa realizeze, intai de toate un control amanuntit adultilor si copiilor care vin la ei, pentru a depista cauza pentru care dintii si maselele sunt afectate. In randurile urmatoare, pacientii pot citi mai multe despre situatiile in care ar putea avea nevoie de extractii dentare.

Dintii sunt afectati de boli parodontale avansate

In momentul in care sunt dintii sau maselele afectate de boli parondotale avansate, devin mobili/mobile si apare nevoia de a fi extrase. Specialistii in domeniul stomatologic au capacitatea de a evalua starea in care se afla dintii si pot decide cand este nevoie de o interventie medicala, astfel incat sa fie evitate complicatiile pe termen lung.

Infectii

O alta situatie in care extractiile sunt necesare este data de aparitia infectiilor. Atunci cand la nivelul dintilor apar infectii care nu mai pot fi eliminate cu ajutorul unor proceduri stomatologice standard, se poate impune o extractie. De ce? In caz contrar, infectia poate avansa catre os si chiar se poate extinde catre dintii vecini, care sunt sanatosi.

Spatii nedorite intre dinti

Atunci cand pacientii prezinta o dantura stramba, cu dinti inghesuiti, purtarea unui aparat dentar este absolut necesara. Din pacate, insa, daca in cavitatea bucala nu exista suficient loc pentru ca dintii sa-si reia pozitia corecta, s-ar putea sa fie nevoie de o extractie, pentru ca medicii stomatologi sa faca loc pentru corectarea intregii danturi.

Carii profunde

Persoanele care au carii profunde, ce afecteaza in mod considerabil atat nervul, cat si coroana trebuie sa ia in calcul o extractie a dintelui vizat, pentru a evita complicatiile ulterioare. Specialistii de la cel mai bun cabinet stomatologic din Bucuresti asigura extractii dentare in sector 4, inclusiv atunci cand dintii sunt sparti ori fracturati si nu mai pot fi tratati in mod corespunzator.

Extractii dentare in sector 4 | cel mai bun cabinet stomatologic din Bucuresti implantologiesector4.ro

extractii dentare in sector 4

Dificultati la nivelul dintilor permanenti

Din cauze care nu sunt inca bine definite, uneori se poate intampla ca dintii permanenti sa nu poata iesi din cauza dintilor de lapte, care nu au cazut la timpul potrivit. Pentru a avea o cavitate bucala sanatoasa, pacientii trebuie sa isi scoata dintii de lapte, astfel incat sa faca loc celor permanenti sa se dezvolte si sa aiba suficient loc la dispozitie pentru a face acest lucru. In vederea unei astfel de interventii, pentru copii trebuie facuta o programare cu ajutorul detaliilor de contact de pe site-ul implantologiesector4.ro.