Acasă Stomatologie Cand trebuie mers cu copilul la o clinica stomatologica?

Cand trebuie mers cu copilul la o clinica stomatologica?

Din aceste considerente, pentru o programare se poate apela si la site-ul TwinDent.ro

clinica stomatologica

Cele mai bune obiceiuri se invata inca din primii ani de viata, de aceea este indicat ca micutii sa invete ca ingijirea danturii este esentiala pentru sanatate. Prin urmare, indiferent ca prima vizita are loc la Twin Dent, clinica stomatologica din sectorul 5, sau la o clinica din proximitatea casei, este recomandat ca aceasta sa aiba loc in jurul varstei de 1 an.

Un aspect foarte important in alegerea clinicii dentare este alegerea unui medic dentist profesionist, care sa poata interactiona usor cu copiii si care le poate prezenta acestora echipamentul medical intr-un mod accesbil lor. Din aceste considerente, pentru o programare se poate apela si la site-ul TwinDent.ro.

Prima vizita la clinica stomatologica Twin Dent

Desi prima vizita la dentist trebuie sa aiba loc destul de devreme pentru copii, avand scopul de a-l familiariza pe cel mic cu cabinetul si pentru a deprinde obiceiul de ingijire a dintilor, de obicei, parintii amana acest moment pana cand copilul are intr-adevar nevoie si de interventia medicului.

Aceasta nu este o abordare potrivita pentru sanatatea orala a copilului. La Twin Dent, prima vizita a copilului la medical dentist are trei obiective principale:

  • in primul rand, copilul trebuie acomodat cu mediul din cabinetul stomatologic din 13 septembrie, astfel acesta face cunostinta, alaturi de parintii sai, mai intai cu jocurile si jucariile din zona de asteptare;
  • ulterior, urmeaza consultatia de specialitate, iar copilul este condus catre cabinet sau spatiul special amenajat pentru ca medicul dentist sa examineze aparatul dento-maxilar. In urma consultatiei, medicul evalueaza starea dintilor si mucoasei si recomanda pasii ce vor trebui urmati;
  • in timpul consultatiei, medicul ofera informatii despre starea actuala a dintilor copilului si posibila evolutie a acesteia, dar, in acelasi timp, raspunde intrebarilor parintilor si copilului.

Cabinet stomatologic din 13 septembrie | Clinica stomatologica din sectorul 5 | TwinDent.ro

cabinet-stomatologic-din-13-septembrie

La finalul consultatiei, acestia vor primi un dosar cu materiale informative, despre tehnicile corecte de periaj si igiena dentara, precum si despre principiile unei alimentatii corecte si sanatoase.

In cazul copiilor este recomandat ca monitorizarea dintilor sa fie efectuata la un interval de 6 luni, insa, in urma consultatiei, medicul dentist poate recomanda chiar si mai des o vizita la stomatolog, conform medicilor specialisti de la Twin Dent.

In plus, urmand aceste sfaturi pot fi evitate situatii care necesita apelarea la urgente stomatologice, situatie deloc placuta atat pentru parinti, cat mai ales pentru cei mici.