Acasă Stomatologie Albire dentara vs. fatete dentare – solutia care se potriveste fiecarui pacient...

Albire dentara vs. fatete dentare – solutia care se potriveste fiecarui pacient in parte

In alegerea metodei de albire a dintilor, pacientii trebuie sa tina cont de faptul ca diferite parti ale dintelui au intensitati diferite ale culorii.

albirea dentara

Pentru un zambet alb si strălucitor, pentru dinti sanatosi, frumosi si sclipitori, noile tehnici stomatologice vin in sprijinul pacientilor si le ofera mai multe solutii pentru a se simti bine in propria lor piele. Corectia zambetului este foarte simpla, sanatoasa, neinvaziva si naturala daca pacientii stiu ce metoda li se potriveste cel mai bine si sunt bine informati in privinta optiunilor pe care le au.

Avantaje si dezavantaje albire dentara vs. fatete dentare

Ingalbenirea dintilor este o problema cu care se confrunta foarte multe persoane si pe care medicii stomatologi o pot rezolva intr-un termen foarte scurt prin aplicarea de fatete dentare sau prin albirea dintilor, ambele metode devenind foarte populare in ultimii ani. Fatetele dentare sunt pelicule subtiri de portelan care se aplica pe suprafata dintilor, in timp ce albirea dentara este un procedeu ceva mai complex, prin aplicarea unui gel pe suprafata dintilor si activarea lui printr-o lumina speciala.

Fatetele dentare reprezinta o solutie de succes nu numai in cazul pacientilor care au nevoie de albire dentara, ci si in cazul pacientilor ai caror dinti prezinta mici imperfectiuni de forma, in cazul in care exista fracturi sau goluri intre dinti. Efectul estetic este deosebit, dintii sunt perfect aliniati si albi. Prin albirea dentara se poate schimba doar nuanta dintelui natural, nu si forma; nu se pot acoperi imperfectiunile, insa rezultatele sunt spectaculoase.

In alegerea metodei de albire a dintilor, pacientii trebuie sa tina cont de faptul ca diferite parti ale dintelui au intensitati diferite ale culorii. In timp ce zona din apropierea gingiei este mai inchisa la culoare, marginea, acea parte a dintilor cu care pacientii musca, este mai subtire si mai deschisa la culoare. De aceea, in cele mai multe cazuri, chiar si in urma albirii dentare, proportiile de culoare vor fi mentinute.

Pe de alta parte, fatetele dentare au o culoare uniforma si personalizata dupa dorinta pacientului. Nu in ultimul rand, pacientii trebuie sa tina cont de durabilitatea efectului. Fatetele dentare nu se coloreaza in timp, asa cum se intampla in cazul dintilor naturali supusi procesului de albire. Durata de viata a fatetelor dentare poate fi de pana la 15 ani.