Acasă Stomatologie Sfaturile specialistilor pentru persoanele cu proteza dentara

Sfaturile specialistilor pentru persoanele cu proteza dentara

Specialistii PlazaDent.ro, se ocupa de realizarea lucrarilor protetice, pentru ca pacienții să fie mulțumiți

Din pacate, din ce in ce mai multe persoane sunt nevoite sa poarte o proteza mobila, partiala sau totala. Acest lucru nu trebuie sa ii sperie, sa ii faca sa se simta prost, ci trebuie sa fie multumiti de aspectul actual al dintilor lor si sa invete cum sa isi ingrijeasca proteza dentara si sa o intretina.

In clinica stomatologica din sector 6 Plaza Dent , pacientii pot gasi specialisti in protetica, oameni cu multa bunavointa de a-i ajuta sa isi schimbe aspectul si infatisarea aproape total. Specialistii PlazaDent.ro, se ocupa de realizarea lucrarilor protetice, pentru ca pacienții să fie mulțumiți.

Proteza dentara trebuie să fie purtata in mod natural

Desi la inceput purtarea protezei poate fi neplacuta, corpul incercand sa o respinga, pacientii se obisnuiesc in timp cu proteza si invata treptat sa manance, sa vorbeasca si sa rada cu placere.

Proteza trebuie igienizata in mod constant. Fiind mobila, deci foarte usor de scos, proteza trebuie clatita imediat dupa masa sub un jet de apa, dar si gura trebuie clatita, pentru a elimina resturile alimentare. De asemenea, de cateva ori pe saptamana se recomanda pastrarea protezei in solutie speciala sau apa in care au fost dizolvate comprimate efervescente de curatare, ce pot fi gasite la farmacie, pentru detartraj.

Clinica stomatologica din sector 6 | Proteza dentara | PlazaDent.ro

proteza dentara

Din punctul de vedere al masticatiei, pentru ca pacientii sa se obisnuiasca rapid cu noua proteza, trebuie sa nu consume alimente lipicioase, sa nu muste cu dintii din fata in cazul unei proteze totale, sa mestece bilateral, concomitent. De asemenea, este bine ca pacientii sa fie atenti cand tusesc sau stranuta, daca proteza nu este foarte stabila, pentru a nu crea situatii neplacute.

Din punctul de vedere al foneticii, este nevoie de cateva zile pentru ca pacientii sa invete din nou sa vorbeasca si de cateva saptamani pentru a articula in mod corect toate sunetele si cuvintele. Cu siguranta, proteza partiala sau totala mobila se va dovedi un mare plus din punctul de vedere al esteticii, dar si din punct de vedere al sanatatii organismului deoarece, mestecand mai bine mancarea, nu vor aparea boli de stomac.