Acasă Stomatologie Vrei un implant dentar? Iata ce trebuie sa stii!

Vrei un implant dentar? Iata ce trebuie sa stii!

Implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor, a unuia sau mai multor dinti lipsa, fiind realizat din material biocompatibil cu organismul uman.

implant dentar

Inainte de orice procedura stomatologica, indiferent de specializarea de care apartine sau de manopera necesara, pacientii trebuie sa se informeze foarte bine prin toate mijloacele necesare, de la internet pana la opiniile avizate ale medicilor stomatologi.

Studiile recente arata ca pacientii romani incep sa constientizeze importanta si nevoia inlocuirii dintilor lipsa, iar numarul pacientilor care apeleaza la proceduri in acest sens este de 3 ori mai mare comparativ cu numarul celor care apelau la aceste proceduri in urma cu cativa ani.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor, a unuia sau mai multor dinti lipsa, fiind realizat din material biocompatibil cu organismul uman.

Implantul dentar se introduce in osul mandibulei sau maxilarului si inlocuieste radacina perfect, fiind la fel de rezistent si cu un aspect asemanator dintelui sanatos.

Ce avantaje aduce implantul dentar?

Avantajele implantului dentar sunt numeroase, fiind cea mai buna procedura de inlocuire a dintilor lipsa, cea mai sigura si mai rezistenta in timp.

Implantul previne resorbtia osoasa si migrarea dintilor, astfel incat inlocuieste perfect radacina dintelui pierdut. De asemenea, procesul de igienizare a implantului este firesc si comod comparativ cu procesul de igienizare a protezei mobile.

Cine poate apela la tratamentul cu implant dentar?

La implantul dentar pot apela pacientii care au depasit varsta de 18 ani, care nu au probleme de sanatate grave si care pot prezenta un set de analize bune medicului dentist. Medicul este singurul care poate valida sau nu accesarea tratamentului implantologic.

Cum decurge procedura de inserare a implantului dentar?

Desi pare dureroasa si foarte delicata, procedura de inserare a implantului dentar nu este periculoasa si nici dureroasa. Inserarea implantului este o procedura chirurgicala care se opereaza exclusiv intr-un cabinet stomatologic si se realizeaza sub anestezie locala.

Pacientul nu simte durere sau disconfort. Dupa inserare, medicul poate recomanda medicamente antiinflamatorii ce ajuta pacientul sa treaca peste procesul de vindecare.

Cum alegi medicul dentist implantolog?

Medicul dentist implantolog este acel specialist care detine calificarea necesara pentru a oferi astfel de servicii. Este important, asadar, ca medicul specialist implantolog sa faca parte sau sa lucreze pe cont propriu dintr-o echipa medicala cu experienta, cu tehnologii digitale ce asigura precizie si siguranta si sa dispuna de un laborator de tehnica dentara complet digitalizat.