Acasă Stomatologie Implanturi dentare – un ajutor de nadejde pentru un zambet stralucitor

Implanturi dentare – un ajutor de nadejde pentru un zambet stralucitor

Implanturile sunt cel mai optim sistem de inlocuire al dintilor lipsa, acestea actionand ca inlocuitori de radacini dentare intr-un mod unic

implanturi dentare

In prezent, implanturile sunt cel mai optim sistem de inlocuire al dintilor lipsa, acestea actionand ca inlocuitori de radacini dentare intr-un mod unic. Implanturile stabilizeaza efectiv osul si previn pierderea osoasa inevitabila care apare atunci cand dintii sunt pierduti.

Titanul, din care sunt realizate aproape toate suprafetele actuale ale implantului, are proprietatea unica de a fi „osteofil”, unindu-se astfel biochimic cu osul.

Implanturi dentare – cea mai buna modalitate de inlocuire a dintilor pierduti

Din pacate, pierderea dintilor are consecinte nu doar la nivel estetic, ci si la nivel functional. Osul care acopera dintii cunoscut si sub numele de os „alveolar este cel care inconjoara si sustine dintii.

Se dezvolta odata cu dintii pe masura ce erup in gura, insoteste dintii pe parcursul vietii si se pierde atunci cand dintii sunt indepartati.

Cand dintii sunt pierduti sau indepartati, osul alveolar, care este fragil ca structura „se resoarbe” sau se topeste. Ceea ce complica lucrurile insa este „modelul” de resorbtie sau procesul de topire.

Acolo unde osul este cel mai subtire, procedeul se realizeaza mult mai repede, iar acest lucru este valabil mai ales pentru dintii frontali superiori.

Literatura dentara indica faptul ca 79% din populatie are o linie de zambet care nu va acoperi aceste tipuri de „defecte”. Acest lucru este foarte vizibil atunci cand zambesc si, ca urmare, multi oameni devin destul de constienti de aspectul lor.

Conceptul si designul implanturilor au fost foarte bine cercetate si testate. Sistemele de inlocuire cuprind adesea unitati separate si interconectate, care pot permite indepartarea si inlocuirea componentelor coroanei daca este necesar.

Odata ce implantul este plasat in os, organismul are nevoie de timp pentru a se acomoda asa ca procesul de osteo-integrare (fuziune osoasa) are loc, de obicei intre doua si patru luni.

Ulterior, se va trece si la montarea coronitei, rezultatul final fiind unul pe masura asteptarilor pacientilor. Desi implanturile pot parea mai scumpe initial, acestea sunt cea mai buna alegere de tratament. Mai mult decat atat, este posibil ca acestea sa dureze toata viata, fiind astfel cea mai rentabila optiune pe termen lung.