Acasă Stomatologie Gingii inflamate –cauzele, simptomele si metode de tratament

Gingii inflamate –cauzele, simptomele si metode de tratament

Gingiile inflamate sunt gingiile rosii, sangerande, cu un aspect rosiatic, chiar violaceu si preced aparitia gingivitei, o afectiune orala care trebuie luata foarte in serios pentru ca poate genera afectiuni cronice

gingii inflamate

Pacientii care se confrunta cu o problema stomatologica destul de des intalnita si au gingii inflamate nu stiu ca acestea necesita un tratament si ca daca situatia este lasata la voia intamplarii totul se poate agrava si se poate instala parodontoza, una din cele mai de temut afectiuni care duce la pierderea dintilor.

Gingiile inflamate sunt gingiile rosii, sangerande, cu un aspect rosiatic, chiar violaceu si preced aparitia gingivitei, o afectiune orala care trebuie luata foarte in serios pentru ca poate genera afectiuni cronice.

Cauze si simptome usor de identificat in cazul unor gingii inflamate

Exista numeroase cauze care pot determina inflamarea gingiilor. Este destul de dificil de identificat cauza reala a inflamarii gingiilor, dar o data identificata, aceasta va ajuta pacientul sa ia cele mai bune masuri pentru a trata afectiunea in stadii incipiente.

Asadar, cauzele gingiilor inflamate includ o igiena orala necorespunzatoare, lucrari dentare vechi care nu mai sunt eficiente, fumatul, medicamente administrate pentru diferite afectiuni, dezechilibre ale organismului si afectiuni precum diabetul.

Inflamarea gingiilor poate fi prevenita printr-un program strict de igiena dentara, practicat inca din copilarie si pastrat la maturitate, in mod constant, pe tot parcursul vietii. De asemenea, o viata lipsita de vicii si de probleme de sanatate grave, sau tinerea sub control a acestora reprezinta un mod eficient de a preveni inflamarea gingiilor.

In cazul in care gingivita nu este tinuta sub control, se poate transforma in parodontoza si poate duce chiar la pierderea dintilor si la necesitatea inlocuirii acestora prin implanturi dentare, proteze fixe sau mobile, partiale sau totale.

Medicii specialisti recomanda pacientilor ca de la primele semne si simptome sa se prezinte la cabinet. Asadar, cand gingiile se umfla, se inrosesc, sangereaza sau se retrag, cand apar ulceratiile bucale este necesar ca acestea sa fie tratate cat mai rapid deoarece in caz contrar simptomele se inrautatesc si se declanseaza o afectiune care cu greu poate fi tinuta sub control.