Acasă Stomatologie Sanatatea osoasa si implanturile dentare

Sanatatea osoasa si implanturile dentare

Implanturile dentare ofera o serie de beneficii, probabil cel mai important dintre acestea fiind inlocuirea stabila si naturala a dintilor. Secretul din spatele stabilitatii lor este ca posturile de titan promoveaza, de fapt, cresterea osoasa pentru a fuziona impreuna cu osul maxilarului.

Implanturile dentare ofera o serie de beneficii, probabil cel mai important dintre acestea fiind inlocuirea stabila si naturala a dintilor. Secretul din spatele stabilitatii lor este ca posturile de titan promoveaza, de fapt, cresterea osoasa pentru a fuziona impreuna cu osul maxilarului. Un studiu recent arata ca aproape oricine se poate bucura de implanturi dentare, chiar si femeile care sufera de osteoporoza!

Osteoporoza este o afectiune care influenteaza sanatatea osoasa a unei persoane, determinand slabirea in timp a tesutului osos. Mai frecvent la femei decat la barbati, creste foarte mult sensibilitatea unei persoane in ceea ce priveste ruperea sau fracturarea oaselor. Tipul de medicamente utilizate adesea pentru a trata osteoporoza este din clasa biofosfatilor, insa pentru oasele deja slabe, aceasta clasa de medicamente poate intrerupe efectiv fluxul sanguin. Cand acest fenomen se intampla la nivelul maxilarului, pierderea dintilor este iminenta.

Atunci cand o persoana decide sa apeleze la implanturi dentare, trebuie luati in considerare cel putin trei factori pentru a evalua eligibilitatea acestui tratament: sanatatea orala, bunastarea generala si anumite alegeri ale stilului de viata care pot influenta succesul implanturilor dentare.

In ceea ce priveste sanatatea orala, pacientii care au dinti lipsa de mult timp sau care sufera de boala parodontala in stadiu avansat, au pierdut deja o structura semnificativa a osului din maxilar, deci nu mai sunt potriviti pentru implant. Implanturile dentare au nevoie de mult tesut osos sanatos pentru a fi un succes. In acest caz, procedura de aditie osoasa ar ajuta mult.

Anumite boli care afecteaza sistemul imunitar, cum ar fi diabetul necontrolat si cancerele in stadiu avansat, afecteaza capacitatea pacientului de a se recupera dupa procedura de implantare.

Implant dentar in Bucuresti | clinica stomatologica din sector 3 | dentalcrownhealth.ro

clinica stomatologica din sector 3

Stilul de viata este decisiv in ceea ce priveste succesul implanturilor dentare. Fumatul afecteaza sanatatea orala si creste in mare masura riscul de esec al implantului.

Puteti avea parte de implant dentar in Bucuresti, de calitate si pret corect, daca va adresati specialistilor de la Dental Crown Health, o clinica stomatologica din sector 3. Aici veti gasi specialisti nu doar in domeniul impantologiei, ci in toate ramurile stomatologice. Aparatura este moderna, iar specialistii sunt intr-un continuu proces de formare, astfel incat sa poata oferi cele mai calitative servicii. Accesati dentalcrownhealth.ro pentru programare!