Acasă Stomatologie 4 urgente stomatologice pentru care sa mergi la dentist!

4 urgente stomatologice pentru care sa mergi la dentist!

Care sunt momentele in care este indicat ca tinerii si adultii sa nu mai amane programarea la doctor? Raspunsul, in randurile de mai jos!

urgente stomatologice

Ingrijirea danturii este esentiala pentru ca oamenii sa se bucure de o masticatie corecta, dar si de un aspect fizic placut, insa exista situatii delicate, in care se impun vizite la medicul stomatolog pentru tratarea unor urgente stomatologice non stop in Obor importante. Care sunt momentele in care este indicat ca tinerii si adultii sa nu mai amane programarea la doctor? Raspunsul, in randurile de mai jos!

Hemoragie postextractionala

Imediat dupa extractiile dentare este normal sa apara sangerari la nivelul cavitatii bucale, insa in general, hemoragia trebuie sa se opreasca de la sine dupa cateva zeci de minute, cel mult. In cazul in care sangerarea continua, ideal este ca oamenii sa ceara ajutor din partea unui medic stomatolog. Acesta va sti cum sa depistezele cauzele hemoragiei, dar si care sunt masurile adecvate care se impun.

Abcese periosoase

Pe lista cu urgente stomatologice non stop in Obor se numara si abcesele periosoase. Este vorba despre un grup de infectii nespecifice, care evolueaza in proximitatea osului maxilar ori mandibular si care, de cele mai multe ori apar din cauza unor infectii dento-parodontale, care se extind treptat, pana cand osul se perforeaza. Tratamentele de urgenta presupun incizia si drenarea colectiei purulente, insa in situatiile cele mai grave se poate ajunge pana la nevoia de extractie a dintelui.

Fracturi de maxilar/mandibula: urgente stomatologice non stop in Obor care nu trebuie amanate

De regula, fracturile de la nivelul maxilarului sau a mandibulei apar in urma unor traumatisme puternice. Semnele pe care oamenii trebuie sa le ia in calcul in astfel de cazuri sunt urmatoarele: mobilitatea fragmentelor osoase, modificarile muscaturii, durerile spontane in timpul miscarii, dar si dificultatea in articularea sunetelor.

Urgente stomatologice non stop in Obor | Elveto-Dent.ro

urgente stomatologice non stop in Obor

Luxatia articulatiilor temporo-mandibulare

Nu in ultimul rand, luxatiile de la nivelul articulatiilor temporo-mandibulare trebuie si ele tratate cat mai repede! Acestea sunt deplasari spre zona din fata ori din lateral a maxilarului inferior la nivelul zonei in care se articuleaza cu osul temporal. Mai exact, este vorba despre desprinderi de maxilar, iar acestea pot fi provocate de cascat ori de o deschidere fortata a gurii.

Specialistii de la Elveto-Dent.ro au grija sa actioneze cu grija in fiecare caz in parte, venind in sprijinul pacientilor care, indiferent de zi si de ora se confrunta cu dureri insuportabile!