Acasă Stomatologie Smaltul dintilor – informatii despre cum poate fi distrus si protejat

Smaltul dintilor – informatii despre cum poate fi distrus si protejat

Accesati www.dentago.ro pentru a afla mai multe detalii despre aceasta clinica de estetica dentara din Cotroceni, dar si pentru a face programari online!

detartraj in sector 6

Un smalt puternic este important pentru functionalitatea si durabilitatea dintilor. Smaltul este componenta exterioara a dintilor, un fel de protectie impotriva cariilor. De asmenea, smaltul este cea mai grea substanta din organism, chiar mai puternic decat oasele din corp. Scopul principal al smaltului este acela de a proteja impotriva deteriorarii dintilor.

Desi smaltul este incredibil de puternic, nu este indistructibil, ci este posibil ca acesta sa crape sau sa se diminueze ca si cantitate. Placa bacteriana se lipeste de smalt, situatie care permite bacteriilor daunatoare sa prospere, mai ales ca acestea transforma zaharul in acid, substanta care ataca smaltul.

Vestea buna este ca smaltul are capacitatea de a se reface, proces care are loc cu ajutorul mineralelor din saliva si al fluorului din compozitia pastei de dinti. Cu toate acestea, smaltul poate slabi treptat pe masura imbatranirii, fiind mai usor de distrus.

Din fericire, exista cateva masuri care pot fi luate pentru ca smaltul dintilor sa se pastreze puternic si sanatos. Periajul de doua ori pe zi, reducerea consumului de bauturi si alimente cu continut ridicat de zahar si hidratarea corespunzatoare pot fi comportamente care reduc aparitia cariilor, deci protejeaza si smaltul dintilor.

Smaltul nu este atacat doar de alimentele consumate, ci si de diverse comportamente care ce nu sunt deloc sanatoase pentru dinti. Unul dintre aceste comportamente este inclestarea dintilor sau bruxismul. Persoanele care au acest obicei se pot confrunta cu un risc crescut de eroziune a smaltului. Eroziunea acida impreuna cu abraziunea sunt amenintari legitime pentru smaltul dintilor. Din acest considerent, este de preferat sfatul unui specialist, utilizarea unei periute de dinti cu peri moi, solutii care pot preveni distrugerea smaltului dintilor.

Detartraj in sector 6 | estetica dentara din Cotroceni | www.dentago.ro

estetica dentara din Cotroceni

Este posibila repararea smaltului printr-o dieta imbunatatita si o rutina de igiena orala. A nu se evita vizitele peridoce la stomatolog sau igienist dentar, care ar putea efectua control amanuntit al dintilor, dar si detartraj in sector 6 pentru o igiena desavarsita. Accesati www.dentago.ro pentru a afla mai multe detalii despre aceasta clinica de estetica dentara din Cotroceni, dar si pentru a face programari online!