Acasă Uncategorized Periuta de dinti manuala vs. Periuta electrica

Periuta de dinti manuala vs. Periuta electrica

Clasicele periute de dinti impart de o buna perioada de timp raioanele magazinelor cu concurente high-tech – periutele de dinti electrice, reincarcabile sau pe baterii care au castigat de-a lungul anilor o multime de adepti

periuta electrica

Clasicele periute de dinti impart de o buna perioada de timp raioanele magazinelor cu concurente high-tech – periutele de dinti electrice, reincarcabile sau pe baterii care au castigat de-a lungul anilor o multime de adepti. Insa sunt cu adevarat eficiente?

O periuta de dinti manuala sau electrica? Chiar daca numeroase sunt persoanele care au trecut la periuta electrica, destui sunt si cei care nu vad utilitatea acesteia chiar daca beneficiaza de tehnologii superioare. Un sfert din cei care folosesc periuta de dinti clasica, nu pot intelege ce le poate aduce in plus o periuta electrica. Iar multi considera ca igiena lor buco-dentara este destul de performanta chiar si cu o periuta de dinti standard.

Atentie la durata periajului dintilor

Conform unui studiu clinic, pentru acelasi timp de periaj, periuta de dinti electrica inlatura mai multa placa dentara decat un periaj manual al dintilor si diminueaza in egala masura riscul de sangerare. Cu toate acestea, periajul manual al dintilor, daca este executat in mod corect, cu tehnica adecvata si daca se respecta timpul de periaj necesar – minim doua minute – se dovedeste a fi eficient. Riscul la care ne expunem folosind periuta de dinti electrica si avand impresia ca lucreaza in locul nostru este ca ne spalam dintii mult mai rapid, nu respectam timpul recomandat. De aceea, este mai eficient un periaj al dintilor minutios cu peria clasica decat unul pe graba cu periuta electrica.

O chestiune de abilitate si precizie

Periuta de dinti electrica castiga puncte cand vine vorba despre igiena si performanta. Capurile sale rotative sunt adesea rotunde si pot ajunge in acelasi timp atat la dinti cat si la gingii si in locurile mai putin accesibile. Periuta de dinti manuala permite, de cealalta parte, un control mai bun al periajului dintilor. Cu toate acestea, daca alegi o periuta de dinti dotata cu un cap mult prea mare si prea lung aceasta risca sa nu alunece asa cum trebuie printre dinti si nu va face decat sa deterioreze dintii. Daca abilitatea spalatului pe dinti nu este capatata atunci cel mai bine ar fi sa se foloseasca o periuta electrica.