Acasă Stomatologie Dintii negri – cauze si remedii

Dintii negri – cauze si remedii

Dintii negri caracterizeaza dintii bolnavi care au smaltul demineralizat si, prin urmare, isi pierd bariera de protectie

dintii negri

Dintii negri caracterizeaza dintii bolnavi care au smaltul demineralizat si, prin urmare, isi pierd bariera de protectie.

Acest lucru se poate datora bolilor (cavitati sau melanodontie la copii), medicamentelor sau periajului slab al dintilor. De asemenea, pot exista pete negre pe dinti, din cauza consumului prea mare de cafea, tutun sau alte bauturi colorate.

Dintii negri: solutii pentru remedierea problemei

In cazul dintilor negri, oamenii ar trebui sa ia in considerare o vizita la medicul stomatolog. Acesta va curate cu atentie dintele bolnav pentru a indeparta tartrul colorat de pe dinti si va oferi, de asemenea, sfaturi pentru o igiena orala mai buna.

Persoanele care sunt predispuse la aparitia dintilor negri, ar trebui sa reduca semnificativ consumul de cafea si tutun pentru a-si proteja sanatatea orala.

Pentru cazul particular al melanodonticelor infantil, tratamentul consta in aplicarea pansamentelor pe baza de antibiotice, luarea de vitamine si periajul frecvent.

In timpul vizitelor efectuate la medicul stomatolog, uneori se poate lua in considerare extragerea dintelui negru, in special daca dintele este in stare proasta (daca, de exemplu, coroana dentara este rupta).

Exista cateva actiuni de prevenire de care oamenii ar trebui sa tina cont:

  • o igiena orala buna.
  • controale periodice la medicul stomatolog.
  • evitarea consumului de zahar in cazul bebelusilor.
  • limitarea consumul de lichior, cafea, suc si tutun.
  • o vizita la medicul dentist sau un dentist pediatru (medic stomatolog specializat pentru copii) daca cel mic are pete negre pe dinti.

Este posibil sa se indeparteze petele negre de pe dinti prin albirea dentara realizata in cabinetul medicului stomatolog. Nedureroasa si rapida, aceasta tehnica indeparteaza in mod eficient toate petele din smalt si ofera un zambet stralucitor.

Albirea dintilor nu este insa recomandata persoanelor cu gingii sensibile si este strict interzisa copiilor.

Oamenii pot apela si la fatetele dentare pentru a scapa de acest complex estetic. Fatetele acopera dintii naturali, oferind o anumita armonie zambetului. Culoarea fatetelor poate fi aleasa, precum si forma acestora, tratamentul fiind unul personalizat.

Cand dintele este deteriorat, medicul poate indruma spre montarea unei coroane dentare. Coroanele dentare rezistente si durabile ofera, in general, un aspect foarte natural.

Cu toate acestea, este un tratament ireversibil, de aceea pacientii trebuie sa cantareasca bine avantajele si dezavantajele inainte de a lua o decizie.