Acasă Stomatologie Implanturi dentare din titan vs. implant dentar din zirconiu

Implanturi dentare din titan vs. implant dentar din zirconiu

Implanturile dentare din zirconiu reprezinta lucrari rezistente, recomandate de reprezentantii ImplantologieSector4.ro

Cand vine vorba despre implanturi dentare, cele mai multe persoane care se confrunta cu dintii lipsa si vor sa faca un astfel de tratament, se informeaza serios asupra procedurii.

Potrivit Elveto Dent, cele mai comune informatii care conving ca implantul este cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa includ urmatoarele aspecte:

  • un implant dentar poate dura o viata;
  • are functionalitatea si estetica dintilor naturali;
  • este o varianta destul de costisitoare de inlocuire a dintilor pierduti, dar merita pana la ultimul banut;

In ceea ce priveste materialele din care poate fi realizat un implant dentar in Bucuresti, la Implantologiesector4, acestea includ titanul pentru piesa ce inlocuieste radacina sau zirconiul. Fiecare material are propriile avantaje si dezavantaje, de aceea recomandarile unui medic implantolog sunt esentiale.

Ce este zirconiul si ce avantaje aduce pacientilor care aleg aceste implanturi dentare?

Zirconiul este un material tranzitional care are numarul atomic 40 si simbolul ZR, folosit in stomatologie dupa ce este convertit in faza cristalina.

Asadar, zirconiul folosit in implantologie are o structura asemanatoare ceramicii dentare, avand proprietatile asemanatoare ceramicii, mai degraba decat ale unui metal. Cele mai importante avantaje ale zirconiului folosit in lucrarile stomatologice includ:

  • este un material rezistent si dur de o culoare alba si o transluciditate impecabila;
  • are calitati estetice deosebite;
  • este un material care nu provoaca alergii si nu corodeaza;
  • este usor de prelucrat cu ajutorul sistemelor computerizate.

Implanturile dentare din zirconiu reprezinta lucrari rezistente, recomandate de reprezentantii ImplantologieSector4.ro. Zirconiul era folosit la inceput in fabricarea bonturilor artficiale ale implanturilor, in timp ce partea osoasa era fabricata din titan. Ulterior, implanturile din zirconiu sunt dintr-o singura piesa.

Implanturi dentare | Implant dentar in Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

implant dentar in Bucurest

Cum pot fi caracterizate implanturile din titan?

Implanturile din titan foarte eficiente, titanul fiind folosit in medicina si in stomatologie de foarte multi ani. Titanul nu este toxic, rezista la coroziune si este bine tolerat de organism, favorizand procesul de osteointegrare. Asadar, implanturile din titan sunt stabile si au o rata de succes de 95%.

Implanturile din titan sunt sustinute in domeniul stomatologiei de numeroase studii facute pe termen lung, avand un pret mult mai accesibil si o estetica deosebita, scazand riscul inflamatei gingivale si a retractiei gingivale.