Acasă Stomatologie Intrebari despre sanatatea dentara: intre mit si realitate

Intrebari despre sanatatea dentara: intre mit si realitate

Cele mai des intalnite mituri sunt cele legate de igiena dentara. Spre exemplu, sunt persoane care considera ca este suficient periajul de doua ori pe zi cu o pasta de dinti de calitate. Acesta este un mit, pentru ca periajul curata numai 65% din suprafata dintilor si nu reuseste sa intra in spatiile interdentare si in alte zone greu accesibile.

igiena dentara

Intrebari despre sanatatea dentara: intre mit si realitate

Unii oameni au conceptii gresite referitoare la unele situatii medicale. Acestia considera ca deja au raspunsuri la unele intrebari si ca nu trebuie sa mai viziteze un medic specialist pentru a primi raspunsurile adecvate. Conceptia este total gresita, deoarece cele mai mari probleme apar din cauza informarii gresite si din cauza ca oamenii nu doresc sa afle mai multe pentru a sti ce trebuie sa faca pe viitor.

Pana si accesarea internetului este foarte simpla, iar oamenii care au intrebari medicale fara un raspuns concret pot vizita site-urile medicale de profil, insa cel mai bine este sa faca o vizita la medicul dentist, care este sursa cea mai de incredere, la care pot apela pacientii pentru a primi sfaturi privind sanatatea orala.

Mituri despre sanatatea si igiena dentara

Cele mai des intalnite mituri sunt cele legate de igiena dentara. Spre exemplu, sunt persoane care considera ca este suficient periajul de doua ori pe zi cu o pasta de dinti de calitate. Acesta este un mit, pentru ca periajul curata numai 65% din suprafata dintilor si nu reuseste sa intra in spatiile interdentare si in alte zone greu accesibile. De aceea, este importanta folosirea atei dentare si a apei de gura, precum si un detartraj profesional efectuat cel putin o data pe an.

Oamenii inca mai cred ca un periaj mai viguros va curata dintii mai bine. Adevarul este ca folosirea periutei dentare cu prea multa forta nu va face altceva decat sa lezeze gingia si smaltul. Un alt mit referitor la afectiunile dentare tine de durerea resimtita in timpul tratamentului de canal sau al altui tip de tratament recomandat de medicul specialist. Adevarul este ca in ziua de astazi tehnicile moderne de anesteziere folosite sunt atat de eficiente, incat pacientul nu va simti nimic.

Nu in ultimul rand, pacientii cred ca aparatul dentar este indicat numai copiilor. Adevarul este ca aparatul dentar poate fi aplicat la fel de bine si adultilor, cu o rata foarte mare de succes in corectarea unor malpozitii a dintilor sau a formei maxilarului.