Acasă Stomatologie Detartrajul cu ultrasunete: de ce este necesar?

Detartrajul cu ultrasunete: de ce este necesar?

Igiena orala atenta la domiciliu asigura curatarea dintilor de placa moale dupa masa

detartrajul cu ultasunete

Igiena orala atenta la domiciliu asigura curatarea dintilor de placa moale dupa masa. Dar ce trebuie facut cu locurile greu accesibile in care particulele de alimente se aduna in fiecare zi? De cele mai multe ori, nici cele mai scumpe paste de dinti, perii, ape de gura si ate dentare nu vor face fata eliminarii tartrului.

Dupa cum se stie, tartrul provoaca o multime de probleme dintilor si gingiilor. Cel mai sigur mod de a le evita este vizita la medicul stomatolog pentru a indeparta toate depunerile dentare.

De ce curatarea dintilor cu ultrasunete a castigat atat de mult respect si dragoste din partea medicilor si pacientilor?

Aparitia detartrajului cu ultrasunete a dintilor in stomatologie a facut viata mult mai usoara atat pacientilor, cat si medicilor. Pana in prezent, periajul dintilor cu ultrasunete este cea mai comuna, sigura si eficienta metoda pentru indepartarea placii dentare dure, inclusiv a tartrului supra si subgingival.

In ce consta tehnica de curatare cu ultrasunete?

In primul rand, medicul evalueaza starea dintilor si a gingiilor. Apoi se selecteaza un varf adecvat si un accesoriu skyler pentru fiecare pacient. Medicul incepe sa curete fiecare dinte in parte.

Sub influenta vibratiilor ultrasonice, tartrul este distrus, placa este indepartata de pe suprafata dintelui si din spatiul subgingival, iar pungile parodontale sunt spalate. Curatarea se incheie cu o lustruire temeinica a dintilor.

Aceasta procedura dureaza aproximativ 60-90 de minute – durata depinde de cantitatea depunerilor si de cat timp a fost efectuata inainte igiena profesionala.

Rezultatul periajului este indepartarea completa a placii moi si dure de pe dinti, inclusiv din spatiile interdentare greu accesibile. Si nu numai ca pacientii vor vedea efectul stralucitor, ci si il vor simti, deoarece suprafata dintilor devine neteda.

Detartrajul cu ultrasunete este necesar, chiar daca nu se observa semne alarmante – nu trebuie uitate spatiile interdentare greu accesibile. Procedura trebuie efectuata de cel putin 2 ori pe an.