Acasă Stomatologie Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar?

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar?

Raportul calitate-pret este unul foarte avantajos, dar mai multe informatii referitoare la aceasta procedura pot fi obtinute de pe site-ul Elveto-Dent.ro

clinica dentara Elveto Dent

O solutie pentru care tot mai multi oameni o aleg pentru refacerea danturii este implantul dentar, datorita numeroaselor avantaje pe care aceasta le ofera.

De aceea, cei care sunt in cautarea unei clinici care realizeaza tratamente cu implant dentar in Bucuresti pot alege clinica Elveto Dent, una dintre cele mai performante clinici stomatologice.

Motivele pentru care atat medicii stomatologi, cat si pacientii prefera implantul pentru restaurarea danturii sunt durata indelungata de viata pe care acesta o are, mai ales daca este intretinut corect, aspectul si functiile implantului, care sunt similare cele ale dintelui natural, precum si posibilitatea de a realiza interventia fara a fi afectati si dintii invecinati.

Cand vine vorba despre procedura de inserare a implantului, oamenii sunt mai anxiosi, mai ales ca acest lucru presupune o interventie chirurgicala minim invaziva. Dar tratamentul cu implant efectuat la clinica dentara Elveto Dent este unul simplu si rapid, principalele etape fiind:

  • Consultatia initiala

In cadrul consultatiei initiale, medicul dentist va evalua starea de sanatate a intregii cavitati bucale, precum si daca este necesar un implant dentar pentru restaurarea danturii.

Clinica dentara Elveto Dent | Implant dentar in Bucuresti | Elveto-Dent.ro

implant dentar in Bucuresti

In functie de aceste observatii poate fi luata decizia de a efectua si alte tratamente stomatologice inainte de inserarea propriu-zisa a implantului.

De asemenea, medicul stomatolog poate recomanda efectuare unor analize si, mai ales, a unei radiografii dentare, pentru a vedea starea generala de sanatate si daca pacientul este un candidat potrivit pentru tratamentul cu implant dentar.

  • Inserarea implantului dentar

Daca pacientul indeplineste toate conditiile, se poate trece la etapa de inserare a implantului dentar, care se face prin intermediul unei incizii in gingie. Pacientul se afla sub anestezie locala, astfel ca nu va simti nici un fel de durere.

Pentru ca tratamentul sa aiba succes, este necesar sa treaca o perioada de 2-6 luni, in functie de caz, pentru ca implantul sa se oseointegreze, oferind astfel o stabilitate mai mare.

  • Etapa protetica

Ultima etapa consta in fixarea coroanei dentare definitive, care va reda danturii aspectul si functiile initiale.

Raportul calitate-pret este unul foarte avantajos, dar mai multe informatii referitoare la aceasta procedura pot fi obtinute de pe site-ul Elveto-Dent.ro.