Acasă Stomatologie Cand este contraindicat un tratament cu implant dentar?

Cand este contraindicat un tratament cu implant dentar?

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul PlazaDent.ro

Lipsa dintilor este un factor care are o influenta foarte puternica atat asupra starii de sanatate a oamenilor, cat si asupra psihicului acestora. Chiar si un dinte lipsa poate afecta foarte mult stima de sine, motiv pentru care tratamentele cu implant dentar sunt atat de populare.

Un alt motiv important pentru care locuitorii Capitalei cauta sa isi faca un tratament modern, cu implant dentar in Bucuresti, este dat de nenumaratele avantaje pe care acesta le ofera. Cu toate acestea, exista si situatii in care realizarea unui astfel de tratament este contraindicata.

Cele 3 tipuri de contraindicatii ale tratamentului cu implant dentar

Persoanele care se gandesc sa apeleze la un tratament cu implant dentar, inainte de a solicita si parerea medicului dentist, trebuie sa stie ca exista o serie de contraindicatii speifice tratamentului, contraindicatii care pot fi impartite in 3 categorii. Acestea sunt:

Clinica dentara din Bucuresti | Implant dentar in Bucuresti | PlazaDent.ro

 implant dentar in Bucuresti

  • contraindicatii locale ale implantului, in cazul carora pot exista solutii de tratament care sa duca la pregatirea cavitatii bucale pentru o interventie chirurgicala specifica implantului dentar, printre aceste contraindicatii regasindu-se o igiena dentara deficitara, bruxismul sau un os alveolar care nu poate sustine implantul;
  • contraindicatii relative – in cazul carora medicul dentist de la Plaza Dent, clinica dentara din Bucuresti, poate decide daca poate realiza tratamentul cu implant dentar, deoarece este vorba despre afectiuni precum diabet, anumite boli autoimune sau psihiatrice, angina pectorala sau chiar graviditatea;
  • contraindicatii absolute – cand nu sunt recomandate interventiile chirurgicale de nici un fel, situatii precum tumori maligne, afectiuni osoase severe, osteoporoza, tulburari de coagulare a sangelui, insuficienta cardiaca severa, suferirea unui infarct recent, ori pacientii cu varsta mai mica de 18 ani.

Indiferent daca se regasesc intr-unul dintre aceste cazuri sau nu, pacientii trebuie sa mearga la o consultatie stomatologica initiala, pentru stabilirea planului de tratament, la PlazaDent.ro avand parte de servicii medicale de inalta calitate, oferite de medici profesionisti si cu ajutorul unei aparaturi moderne.

Prin urmare, cei care se confrunta cu lipsa dintilor trebuie sa se prezinte cat mai curand la stomatolog pentru a alege cea mai buna solutie de restaurare a danturii, potrivita nevoilor lor.