Acasă Stomatologie Ata dentara vs. dusul bucal vs. periaj dentar clasic

Ata dentara vs. dusul bucal vs. periaj dentar clasic

Medicii specialisti recomanda irigatorul oral sau dusul bucal, ce poate fi considerat de viitor in igiena dentara.

ata dentara

Pe langa periajul dentar clasic, curatarea corespunzatoare a dintilor se poate face si prin alte metode eficiente, ce includ ata dentara sau dusul bucal. Pacientii care nu sunt familiarizati cu niciuna din aceste variante pot considera ca periajul clasic cu o periuta moale si clatirea gurii cu apa de gura pot fi suficiente.

Specialistii, insa, sustin ca este nevoie de masuri suplimentare pentru a curata dintii in mod corespunzator. Un periaj corect efectuat de 2 ori pe zi trebuie insotit de un mijloc auxiliar, precum dusul bucal sau folosirea atei dentare, pentru a pastra dantura sanatoasa.

Ce recomanda medicii specialisti? Dusul bucal sau ata dentara?

Medicii specialisti recomanda irigatorul oral sau dusul bucal, ce poate fi considerat de viitor in igiena dentara. Un aparat eficient, inovativ, ce curata resturile ramase intre dinti si sub gingii este mult mai eficient decat ata dentara. In plus, pacientii nu au nevoie de tehnici speciale, nu exista riscul sa se raneasca ca in cazul folosirii atei dentare si au un control perfect asupra manevrarii dusului.

Sunt situatii in care pacientii se prezinta la medic cu gingiile sangerande din cauza unei utilizari incorecte a atei dentare, in schimb nu exista cazuri de pacienti care se ranesc cu irigatorul bucal.

Cine poate folosi dusul bucal si cum sa il aleaga?

Dusul bucal poate fi folosit de catre toti membrii familiei, avand capete de schimb si niveluri diferite de actiune, in functie de nevoile fiecaruia, putand fi de un real ajutor pentru cei mici. Dusul bucal este absolut necesar purtatorilor de aparate dentare, ajutand la indepartarea si curatarea facila a resturilor alimentare. Igiena dentara in cazul purtatorilor de aparate dentare este o adevarata aventura, dar nu si cu un dus bucal.

In plus, pacientii cu inghesuiri dentare sunt sfatuiti sa aleaga dusul bucal, precum si pacientii cu implanturi, care trebuie sa isi mentina igiena orala impecabila si pacientii care sufera de parodontoza sau care au spatii interdentare stranse si dificil de curatat.

Dusul dentar trebuie sa fie portabil, mic, usor de folosit si ambalat pentru cei care calatoresc sau mai mare. mai greu de manevrat, dar ideal pentru a fi folosit acasa.