Acasă Stomatologie Albirea dintilor – la clinica sau la domiciliu?

Albirea dintilor – la clinica sau la domiciliu?

Pentru cei care sunt nemultumiti de culoarea dintilor, este posibil sa ia in considerare acest tratament.

albirea dintilor

Albirea dintilor este o tehnica utilizata pentru a imbunatati culoarea dintilor. Pe langa faptul ca astazi este foarte populara, aceasta practica este accesibila si celor mai multi oameni.

Pentru cei care sunt nemultumiti de culoarea dintilor, este posibil sa ia in considerare acest tratament. Albirea dintilor la domiciliu este atractiva pentru multi, deoarece este usor accesibila. Nu trebuie sa vina la clinica, iar tratamentele sunt ieftine.

Exista multe produse de albire fara prescriptie medicala disponibile. Cu toate acestea, deoarece produsele fara prescriptie medicala sunt mai putin concentrate decat cele oferite la clinica dentara, tratamentul trebuie sa fie repetat mai des pentru a obtine un rezultat vizibil. Atunci pretul nu se dovedeste a fi atat de avantajos.

Cea mai buna persoana pentru a ii sfatui pe cei interesati cu privire la albirea dintilor este, evident, medicul dentist. Inainte de a face albirea dintilor, fie acasa, fie in clinica, ar trebui sa existe o intalnire cu medicul dentist.

Acesta va putea verifica daca se aplica contraindicatii si daca albirea va functiona sau nu. In plus fata de examinare, curatare si scalare, in timpul acestei intalniri, medicul dentist va evalua culoarea dintilor pentru referinta. Se va putea compara culoarea dintilor inainte si dupa albirea dintilor.

Exista, de asemenea, optiuni de albire dentara disponibile direct la clinica. Albirea supravegheata de specialisti in stomatologie este mai eficienta decat produsele fara prescriptie medicala.

Tratamentul poate dura mai mult sau mai putin timp, in functie de culoarea dintilor. Acest tip de albire a dintilor ramane cel mai rapid. Este important de retinut, totusi, ca dintii nu pot deveni mai albi decat culoarea lor naturala. Unii oameni au in mod natural o culoare mai intunecata sau mai galbuie a dintilor decat altii.

Daca se doreste ca rezultatele sa dureze cat mai mult posibil, este recomandat sa se evite consumul anumitor alimente colorate. Vinul si bauturile carbogazoase, de exemplu, pot afecta culoarea dintilor. De asemenea, fumatorii – cel mai bine ar fi sa renunte inainte de a opta pentru albirea dintilor, altfel rezultatele nu vor dura.